Március 29. vasárnap - Lázár feltámasztása

A mai alkalomra már jobban fel tudtam készülni. Egy videót küldök, fogadjátok szeretettel. És miután megnéztétek, itt a játék is. De csak a videó után ér kitölteni! 😉

Március 22. vasárnap - Jézus meggyógyítja a vakon született embert

Kedves MiseKuckósok!

Nagy szeretettel köszöntelek Benneteket most itt, az interneten. Mivel minden közösségi esemény átkerült már az online térbe, ezért én is így jelentkezem most. Hétről hétre itt fogunk mi is találkozni, ahogy eddig a templom alsó hittantermében kezdtük. Ott ülsz most Anya, Apa vagy a nagytesód ölében, ők olvassák fel neked amit írok. Vagy ha már iskolás vagy, akkor magadnak olvasod, esetleg te olvasod fel a kistesódnek. Kezdjük is el! 

Ének: Szívem csendben az Úrra figyel

A mai nap az első alkalom, hogy így találkozunk. Szeretném ha elmondanátok, mi szokott ott lenni az oltárunkon? Sokszor végigbeszéltük ezt már, biztosan emlékszel. Ezek azok a tárgyak, amik megjelenítik Jézust, amik segítenek, hogy meghalljuk mit üzen nekünk és amik ünnepélyessé teszik a szentmisét. 5 ilyen tárgyról szoktunk beszélni. Fel tudod sorolni? Ha elmodtad, akkor itt tudod ellenőrizni, hogy minden eszedbe jutott-e: Mi van az oltáron?

Mindegyiket tudtad? Ha igen, az remek, ha nem, az sem baj, most próbáld meg jól megjegyezni. 

Most pedig az evangéliumot fogom elolvasni nektek. Mondd és mutasd velem: itt a fülem, itt a szám, itt pedig az orrocskám, két szememmel Jézust nézem, hallgatom, mit mond ma nékem!

Abban az időben: Jézus útközben látott egy vakon született embert. A földre köpött, sarat csinált a nyállal, a sarat a vak szemeire kente, és így szólt hozzá: „Menj, mosakodj meg a Siloe tavában.” Siloe annyit jelent, mint Küldött. Ő elment, megmosdott, és amikor visszatért, már látott. A szomszédok, és akik azelőtt koldusként ismerték, így szóltak: „Nem ez az, aki itt ült és koldult?” Egyesek azt mondták, hogy: „Ez az!” Mások pedig: „Nem, csak hasonlít rá.” Ő azonban kijelentette: „Én vagyok az?” Erre az embert, aki nemrég még vak volt, odavitték a farizeusokhoz. Aznap ugyanis, amikor Jézus sarat csinált és megnyitotta a vak szemét, szombat volt. Ezért a farizeusok is megkérdezték tőle, hogy hogyan kezdett látni. Ezt válaszolta: „Sarat tett a szememre, megmosdottam, is most látok.” A farizeusok közül egyesek megjegyezték: „Nem Istentől való az az ember, hiszen nem tartja meg a szombatot.” Mások azonban így szóltak: „Bűnös ember hogyan tudna ilyen csodákat tenni?” És szakadás támadt köztük. Azután újból faggatni kezdték a vakot: „Te mit gondolsz arról, aki megnyitotta szemeidet?” Ő azt felelte: „Hogy próféta!” A zsidók ezt felelték neki: „Te oktatsz minket, aki mindenestül bűnben születtél?” És kitaszították őt. Jézus meghallotta, hogy kitaszították. Amikor találkozott vele, megkérdezte tőle: „Hiszel-e az Emberfiában?” Ő így válaszolt: „Ki az, Uram, hogy higgyek benne?” Jézus ezt felelte: „Látod őt, aki veled beszél: ő az!” Mire az ember így szólt: „Hiszek, Uram!” És leborult előtte. Azután Jézus ezt mondta: „Ítélkezni jöttem e világra, hogy akik nem látnak, lássanak, és akik látnak, megvakuljanak.” Meghallotta ezt néhány körülötte álló farizeus, és megkérdezte: „Csak nem vagyunk mi is vakok?” Jézus így felelt: „Ha vakok volnátok, bűnötök nem volna. De ti azt mondjátok, hogy láttok, ezért megmarad bűnötök.”

Ezek az evangélium igéi. 

Jn 9,1.6-9.13-17.34-38

Jézusnak sok csodájáról beszélgettünk már. Mindegyik jól mutatja, hogy ő Isten Fia volt, valóságos Isten. Nagyon szerette az embereket és mindig meghallgatta azokat, akik hozzá fordultak. Sokakon segített, mint ezen a vak emberen is. Ő miután meggyógyult, egész szívével hitte, hogy Jézus az Emberfia, leborult és imádta őt. Mi úgy ismerhetjük meg Jézust jobban, ha sokat olvassuk a Bibliát. Pár hete elhoztátok nekem a MiseKuckóra a saját Bibliátokat. A héten az lesz a feladat, hogy minél többet olvassatok belőle! Ha nem tudtok még olvasni, akkor kérjétek meg Anyát, Apát, nagytestvért, hogy olvasson belőle nektek. 

Hoztam még egy játékot nektek. Ha sikerült kirakni a képet, akkor írjátok meg nekem mit ábrázol! Én pedig minden helyes megfejtésért jutalmat adok majd, mikor újra találkozunk. Jó lesz így? 

Kirakó ovisoknak

Kirakó iskolásoknak

Jézus legyen veletek, vigyázzatok magatokra, imádkozom értetek!